Hjernens belønningssystem

Hjernen har sit eget belønningssystem, som på godt og ondt styrer vores handlinger, og nogle mennesker, har et system, som er mere følsomt. Det gør det derfor sværere at holde sig fra søde sager. Hvis du plejer at få lyst til chokolade eller kage om eftermiddagen, vil det med tiden sætte spor i hjernens belønningssystem og skabe afhængighed. Belønningssystemet kan godt lide mad som indeholder sukker eller mel.

De fleste mennesker ved ikke, at deres hjerne forhindrer dem i at opnå varigt vægttab.

Nogle af os har et mere følsomt system end andre og har derfor lettere ved at udvikle afhængighed. Det betyder, at der er opstået nogle lynkoblinger i hjernens belønningssystem. Dr. Susan Peirce Thompson, professor i psykologi og neurovidenskab indenfor vægttab, har lavet en test som kan give dig svar på, hvor du ligger på følsomhed skalaen. Ligger du højt på følsomhedsskalaen er du mere modtagelig for at blive afhængig end, hvis du ligger lavt.

Du kan tage testen her >>>>

Baseret på dine unikke svar får du en personlig video fra Dr. Susan Peirce Thompson, der forklarer, hvordan din hjerne reagerer på vanedannende mad.