Forhindrer din hjerne dig i at opnå varigt vægttab?

hjernen styrer vægten

At forsøge at tabe sig er noget som millioner af mennesker forsøger at gøre hvert år. Det triste er, at meget få, ca. omkring 1 % klarer at tabe sig. Det værste er, at næsten alle der klarer at tabe sig ender med at tage det hele på igen i løbet af kort tid.

En vigtig årsag er, at de fleste slankemetoder ikke forstår hjernen, som styrer kroppens processer og bestemmer vores handlinger. At opnå varigt vægttab foregår nemlig med hjernen, som spiller en helt overordnet rolle, når det handler om vores grundlæggende adfærd og vaner i forbindelse med mad og drikke. At forstå, hvordan vores spisevaner påvirker hjernen – og hvordan hjernen påvirker vores spiselyst er nøglen til en helt ny livstil.

Hjernens belønningssystem.

Hjernen har sit eget belønningssystem, som på godt og ondt styrer vores handlinger, og nogle mennesker, har et system, som er mere følsomt. Det gør det derfor sværere at holde sig fra søde sager. Hvis du plejer at få lyst til chokolade eller kage om eftermiddagen, vil det med tiden sætte spor i hjernens belønningssystem og skabe afhængighed. Belønningssystemet kan godt lide mad som indeholder sukker eller mel.

Nogle af os har et mere følsomt system end andre og har derfor lettere ved at udvikle afhængighed. Det betyder, at der er opstået nogle lynkoblinger i hjernens belønningssystem. Selvom man måske ikke kan fjerne dem, kan man ifølge bogen,Hjernen styrer vægten, sådan styrer du hjernen, etablere nogle nye koblinger, som en slags ”brain-bypass”

De fleste mennesker ved ikke, at deres hjerne forhindrer dem i at opnå varigt vægttab.
Dr. Susan Peirce Thompson, professor i psykologi og neurovidenskab indenfor vægttab, har lavet en test som kan give dig svar på, hvor du ligger på følsomhed skalaen. Ligger du højt på følsomhedsskalaen er du mere modtagelig for at blive afhængig end hvis du ligger lavt. Baseret på dine unikke svar får du en personlig video fra Dr. Susan Peirce Thompson, der forklarer, hvordan din hjerne reagerer på vanedannende mad.

Du kan tage testen her

VegBrainJunkBrain1d

Effektivt og varigt vægttab ved hjælp af klare linjer.
Dr. Susan Peirce Thompson har også udviklet Bright Line Eating ved brug af både neurovidenskab og psykologiske principper. Programmet er blevet et meget populært og respekteret vægttabsprogram, som har vist sig at være 280 gange mere succesfuldt end andre programmer. 87 % af alle der har fulgt programmet har opnået varigt vægttab.

En af grundende til at Bright Line Eating er så effektivt er fordi det tager fat i årsagen til problemet hos de fleste mennesker. Mange mennesker har ikke et godt og sundt forhold til mad. Det er især sandt, når du forsøger at tabe dig (særligt når du forsøger at tabe dig igen og igen) Programmet lærer dig ikke kun, hvad du skal spise og ikke spise, i stedet ændret det den måde din hjerne reagerer på mad. Disse to ting er væsentlige for at give dig mulighed for at bryde den onde cirkel og opnå varigt vægttab.

Din krop har et hormon som kaldes Leptin. Leptin er et hormon der styrer mæthedsfølelsen. Det får dig til at sige ” Jeg er mæt og tilfreds, jeg har ikke behov for mere mad” Desværre, er der i nutidens samfund, flere og flere mennesker, som er blevet vant til at ignorere denne følelse, fordi mad smager godt og det kan lægge en dæmper på de problemer man måske har i øjeblikket. Jo mere og mere du ignorerer mæthedsfølelsen, jo mindre og mindre opfatter du, at den findes. Leptin bliver derved ude af stand til at gøre sit job ordentligt.

En anden grund til at Bright Line Eating er så succesfuld er fordi det giver dig kontrol over din mad, og ikke omvendt. Det tillader dig at beslutte, hvornår og hvor meget du vil spise. Du sikrer dig succes ved at vide præcis, hvor meget du har brug for at spise og giver dig derved mulighed for at sige ” Det er nok, Jeg har ikke brug for mere mad, Jeg er mæt og tilfreds” Ved bevidst at træffe valg omkring, hvad du vil spise, hvornår du vil spise, og hvor meget du vil spise, kortslutter du din hjernes ” Men vent, måske vil jeg gerne have mere at spise, selv om du faktisk ikke behøver mere mad”

De 4 grundprincipper
Disse principper er klare streger du trækker i sandet. Det er fire principper som du IKKE BRYDER uanset hvad. Det er først og fremmest vigtigt at gøre dette klart i din bevidsthed. Din bevidsthed er en af dine største aktiver, men også en af dine største fjender, på din rejse mod din idealvægt. Start med at få disse fire grundprincipper ind i din bevidsthed og beslut dig for ikke at bryde dem på noget tidspunkt.

Princip nummer 1- ingen sukker.
Sukker er noget din krop egentlig ikke behøver og som er stærk vanedannende. Det er også skyld i adskillige sundhedsproblemer som f.eks. diabetes. Det er knyttet til forhøjede triglycerider, depression og humørsvingninger. Fuldstændig at undgå sukker er svært i starten – sukker er meget vanedannende. Men hold fast og hold sukker væk fra din kost. Efter et par uger, vil du slet ikke savne det og du vil også føle dig langt bedre tilpas.

Princip nummer 2 – ingen mel.
Grunden til dette er den samme som for sukker. Mel er også meget vanedannende. Studier har vist at mel kan være lige så vanedannende som kokain. Mel kan også forhindre dig i at få din sundhed på rette spor og ikke blot have indflydelse på din vægt men også på dine følelser og mentale stabilitet.

Princip nummer 3 – måltider.
En del af Bright Line Eating principperne er at være til stede og mindful når du spiser. Lad være med at spise snacks bare fordi du keder dig, er ked af det eller tænker, at du må være sulten. Tænk bevidst på din mad, planlæg dine måltider og hold dig til det du har planlagt. Når du gør det, betyder det, at du ikke kun spiser mindre, men du træffes også nogle meget sundere valg.

Princip nummer 4 – portioner.
Det er vigtigt at holde dine portionsstørrelser under kontrol når du forsøger at tabe dig. Lad være med bare at spise tre måltider om dagen og tro, at fordi du ikke spiser en snack klarer du dig godt. Hvis du spiser 1000 kalorier ved hvert måltid, klarer du dig ikke godt. At veje din mad og være sikker på, at du ikke tager en ekstra portion er vigtigt.

Det tager tid for din mave at finde ud af den er mæt og for din hjerne at få signal om, at du nu er mæt. Når du træner i kontrol af portionsstørrelser og vejer din mad, ved du med sikkerhed at du får nok og derfor ikke behøver at tage en portion mere. Hvis din hjerne forsøger at fortælle dig, at du har brug for mere, er det et kraftfuldt værktøj at være i stand til at sige ”Nej, jeg har fået nok, jeg har fået alt hvad min krop har brug for”

Min rejse fra fedmegrænse til idealvægt
Jeg har fulgt Bright Line Eating siden den 18. oktober 2017.Min vægt nærmede sig 100 kg og jeg besluttede mig for at tage action og starte rejsen mod min idealvægt.Det hele startede med at jeg tog testen. Det viste sig, at jeg lå højt på skalaen. Den personlige video som jeg modtog fra Susan gav mig inspiration og viljestyrke til at tilmelde mig 14 dages udfordringen, for at finde ud af om Bright Line Eating var noget for mig. Jeg er positivt overrasket over resultatet. Du kan læse mere om min rejse her >>>>

Har du det skal til for at leve som verdens mest succesfulde vægttabere?
De fire grundprincipper, din motivation og forpligtelse til at følge dem plus et godt support netværk, er alt hvad du behøver for at komme godt fra start på din rejse mod at blive gladere – sundere og slankere.

Er du klar?
Start med at tage TESTEN eller download Dr. Susan Peirce Thomsons gratis guide –The 3 Huge Mistakes That Almost Everybody Makes When They Try To Loose Weight
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at sende en mail til info@intelligentvaegttab.dk

Med venlig hilsen
Else Gammelgaard Madsen

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *