I dagens moderne verden spiser vi anderledes end man gjorde i begyndelsen af 1900-tallet. Fast food fandtes ikke, og der var heller ingen kraftigt forarbejdede produkter fyldt med salt, sukker og omega-6.

Men uanset om du selv tilbereder din mad, er ingredienserne desværre ikke af samme kvalitet længere. Kød kommer for det mest fra dyr, som er blevet fodret i en stald i stedet for at spise græs på åbne marker, og fisk som laks bliver opdrættet i lukkede bassiner og fodret med fiskefoder i stedet for alger i det dybe og åbne hav. Dette påvirker kraftigt næringsværdierne i kosten og dermed i vores celler, væv og krop.

Omega-6:3-forholdet
Vi har brug for omega-3 og omega-6 i vores kost, men et særligt forhold imellem disse er det allervigtigste aspekt – og hos 90 % af os er der risiko for ubalance. De som ikke tager et omega-3 tilskud kan være ude af balance med et forhold på op til 25:1.

Resultaterne viser at vi ikke indtager nok omega-3 igennem vores kost. Videnskaben anbefaler en 3:1-balance mellem de essentielle fedtsyrer omega-6 og omega-3.

Zinzinos BalanceTest
Zinzinos BalanceTest er en let selvtest til at analysere fedtsyrerne i dit blod, som afspejler fedtet i den mad som du spiser. BalanceTesten er en tørblodstest (DBS) der er videnskabeligt bevist som værende ligeså nøjagtig som en venøs blodprøve, når fedtsyrer skal analyseres.

Den kræver blot et par dråber blod fra fingerspidsen på et Whatman-filterpapir, og den tager mindre end et minut at udføre. VITAS Analytical Services** analyserer anonymt indholdet af 11 fedtsyrer***, som tilsammen udgør omkring 98 % af fedtsyrerne i blodet. Fedtsyrerne omfatter mættede, monoumættede (omega-9) og flerumættede (omega-6 og omega-3) fedtsyrer. Efter 20 dage vises resultatet så på webstedet zinzinotest.com hvor der blandt andet findes oplysninger om omega-6:3 balance, omega-3 indholdet og en fedtsyre-beskyttelsesprofil.

Polyfenol omega BalanceOil+
BalanceOil+ er et helt naturligt polyfenol omega-balancekosttilskud med et højt indhold af olivenpolyfenoler, omega-3 og D3-vitamin. Det justerer og vedligeholder sikkert EPA + DHA-niveauer og omega-6:3-balancen i kroppen, mens du beskytter dine celler mod oxidering.6 Det indeholder en førsteklasses blanding af olier udvundet af små vilde fisk og ekstra jomfruolivenolie.

Helt naturlige ingredienser
Fiskeolien i Zinzinos BalanceOil+ stammer primært fra kortlivede, små pelagiske fisk såsom sardiner og ansjoser, og fiskeolierne stammer fra hele, uforarbejdede fisk.

Vi anvender også koldpresset ekstra jomfruolivenolie. Den spanske Picual-oliven er udvalgt pga. dens rige omega-9 og meget høje indhold af antioxidanter.

Olierne er af før-modenhedskvalitet, og i processen tages stenene ud hvor kun frugterne koldpresses, hvilket resulterer i ekstra jomfruolie, som er rig på omega-9 (oleinsyre) med meget højt indhold af antioxidanter der kaldes polyfenoler (over 750 mg/kg5), begge med flere gavnlige virkninger.15 Polyfenolerne beskytter BalanceOil+ i flasken, men endnu vigtigere, også dine celler.6

BalanceOil+ indeholder D3-vitamin. Vi anvender naturlig D3-vitamin (cholecalciferol) fremstillet fra lanolin. Lanolin er et naturligt forekommende fedtstof i fåreuld. D3-vitaminerne fremstilles ved at opløse en forløber til D3-vitamin fra lanolinen. Det ændres derefter kemisk og aktiveres ved eksponering med ultraviolet (UV) lys. Den kemiske proces er sammenlignelig med den proces, der forekommer i den menneskelige hud, når den producerer D3-vitamin.

Vores BalanceOil+ produkter indeholder også alle helt naturlige smagsvarianter

Hovedfordele ved Zinzino BalanceOil+
Bidrager til normal hjernefunktion1 da den daglige dosis indeholder 700 mg DHA
Bidrager til normal hjertefunktion2 da den daglige dosis indeholder 1300 mg EPA og 700 mg DHA
Bidrager til et normalt immunforsvar3 , da den daglige dosis indeholder 20 µg D3-vitamin
Hjælper med at opretholde de gode niveauer af EPA og DHA i din krop
Hjælper med at opretholde optimale omega-6:3-niveauer
Hjælper med at bevare polyfenolniveauer i kroppen for at beskytte blodlipider mod oxidativt stress6
Understøtter en sund og normal øjenfunktion, fordi det indeholder 700 mg DHA7
Bidrager til normale knogler11, muskelfunktion12, normale tænder13 og celledeling14 , da den daglige dosering indeholder 20 µg D3-vitamin
Understøtter normale blodtriglyceridniveauer8, normalt blodtryk9 og normale calciumniveauer i blodet10

Test dig selv igen efter at have fulgt vores personlige sundhedsplan med BalanceOil+ i fire måneder, og find ud af hvad dine nye niveauer er. 95 % af de som tager Zinzino Balance-produkter har et forhold tæt på 3:1 efter 120 dage.

the omega:6-3 ratio

* Disse udsagn er ikke blevet evalueret af the Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdomme.

**Vitas er et GMP-certificeret uafhængigt kemisk analyse-laboratorie, som har 20 års erfaring med kromatografisk analyse af højeste kvalitet baseret på banebrydende viden og teknologi.

*** De 11 fedtsyrer er: Palmitinsyre(PA), stearinsyre(SA), oliesyre(OA), linolsyre(LA), alfalinolensyre(ALA), gammalinolensyre(GLA), dihomogammalinolensyre(DHGLA), arachidonsyre(AA), eicosapentaensyre(EPA), docosapentaensyre(DPA), docosahexaensyre(DHA).

1DHA bidrager til opretholdelsen af normal hjernefunktion. Påstanden kan kun bruges om fødevarer, der mindst indeholder 40 mg DHA pr. 100 gr og pr. 100 kcal. For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 250 mg DHA. Når mødre indtager docosahexaensyre (DHA) bidrager det til den normale udvikling af hjernen hos fosteret og ammede spædbørn. Gravide og ammende kvinder skal oplyses om, at den gavnlige effekt opnås ved daglig indtagelse af 200 mg DHA ud over det anbefalede daglige indtag for omega-3-fedtsyrer til voksne, dvs.: 250 mg DHA og EPA. Påstanden kan kun bruges om fødevarer, der mindst giver et dagligt DHA-indtag på mindst 200 mg.

2 EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion. Påstanden må kun anvendes for fødevarer, der som minimum er en kilde til EPA og DHA iht. påstanden KILDE TIL Omega-3-FEDTSYRER som angivet i bilaget til forordning (EF) nr. 1924/2006. For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.

3D-vitamin bidrager til immunforsvarets normale funktion. Påstanden må kun anvendes til fødevarer, der som minimum er en kilde til D-vitamin iht. påstanden KILDE TIL D-vitamin som angivet i bilaget til forordning (EU) nr. 1924/2006.

4En påstand om, at en fødevare er rig på omega-3 fedtsyrer, og alle påstande som af forbrugeren kan opfattes på samme måde, må kun benyttes, når produktet indeholder mindst 0,6 g alfa-linolensyre pr. 100 g og pr. 100 kcal, eller mindst 80 mg af summen af eicosapentaensyre og docosahexaensyre pr. 100 g og pr. 100 kcal. Analyseret og certificeret ved kilden.

5Den ekstra jomfruolie, der anvendes i BalanceOil+, kommer fra picual oliven, der er koldpresset og specielt udvalgt for deres høje polyfenolindhold (over 750 mg/kg). Analyseret og certificeret ved kilden.

6Polyfenoler i olivenolie bidrager til at beskytte lipider i blodet mod oxidativt stress. Påstanden kan kun bruges om olivenolie, der indeholder mindst 5 mg hydroxytyrosol og dets derivater (f.eks. oleuropein-kompleks og tyrosol) pr. 20 g olivenolie. For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 20 g olivenolie.

7DHA bidrager til opretholdelse af et normalt syn. Påstanden kan kun bruges for fødevarer, der mindst indeholder 40 mg DHA pr. 100 gr og pr. 100 kcal. For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 250 mg DHA. Docosahexaensyre (DHA)-indtag bidrager til normal visuel udvikling hos børn, der er op til 12 måneder gamle. Der skal gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 100 mg DHA. Når påstanden er brugt om opfølgende formel, skal maden indeholde mindst 0,3 % af de samlede fedtsyrer som DHA.

8DHA og EPA bidrager til at vedligeholde normale triglyceridniveauer i blodet. Påstanden må kun anvendes for fødevarer, som giver et dagligt indtag på mindst 2 g EPA og DHA. For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 2 g EPA og DHA. Når påstanden bruges om kosttilskud og/eller berigede fødevarer, skal der desuden gives oplysninger til forbrugerne om ikke at overstige et supplerende dagligt kombineret indtag af 5 gr EPA og DHA. DHA bidrager til at vedligeholde normale triglyceridniveauer i blodet. Påstanden må kun anvendes for fødevarer, som giver et dagligt indtag på 2 g af DHA og som indeholder DHA i kombination med eicosapentaensyre (EPA). For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 2 g DHA. Når påstanden bruges om kosttilskud og/eller berigede fødevarer, skal der desuden gives oplysninger til forbrugerne om ikke at overstige et supplerende dagligt kombineret indtag på 5 gr af EPA og DHA.

9DHA og EPA bidrager til opretholdelse af normalt blodtryk. Påstanden må kun anvendes for fødevarer, som giver et dagligt indtag på mindst 3 g EPA og DHA. For at måtte anvende påstanden, skal der gives oplysninger til forbrugeren om, at den gavnlige effekt opnås med et dagligt indtag på 3 g EPA og DHA. Når påstanden bruges om kosttilskud og/eller berigede fødevarer, skal der desuden gives oplysninger til forbrugerne om ikke at overstige et supplerende dagligt kombineret indtag på 5 gr af EPA og DHA.

10D-vitamin bidrager til normale calciumniveauer i blodet. Påstanden må kun anvendes om fødevarer, der som minimum er en kilde til D-vitamin iht. påstanden KILDE TIL D-vitamin som angivet i bilaget til forordning (EU) nr. 1924/2006.

11D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale knogler. Påstanden må kun anvendes til fødevarer, der som minimum er en kilde til D-vitamin iht. påstanden KILDE TIL D-vitamin som angivet i bilaget til forordning (EU) nr. 1924/2006.

12D-vitamin bidrager til vedligeholdelse af normal muskelfunktion. Påstanden må kun anvendes om fødevarer, der som minimum er en kilde til D-vitamin iht. påstanden KILDE TIL D-vitamin som angivet i bilaget til forordning (EF) nr. 1924/2006.

13D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale tænder. Påstanden må kun anvendes om fødevarer, der som minimum er en kilde til D-vitamin iht. påstanden KILDE TIL D-vitamin som angivet i bilaget til forordning (EU) nr. 1924/2006.

14D-vitamin spiller en rolle i celledivisionen. Påstanden må kun anvendes om fødevarer, der som minimum er en kilde til D-vitamin iht. påstanden KILDE TIL D-vitamin som angivet i bilaget til forordning (EU) nr. 1924/2006.

15Oleinsyre (omega-9) er en umættet fedtsyre. Udskiftning af mættede fedtstoffer i kosten med umættede fedtstoffer bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.

Kilde – Zinzino blog