Er Du virkelig så Sund, som Du selv går og tror?

Bare rolig. Dette er 10.000 kroners spørgsmålet, og det er ikke nogen hemmelighed, at vores moderne og ekstremt travle liv praktisk taget tigger os om at tage smutveje i forbindelse med vores kost. Praktiske fast food-restauranter ser ud til at skyde op overalt, og forarbejdede måltider tårner sig op i supermarkederne, hvor de snyder vores hjerner til at tage den nemme udvej på vej hjem fra arbejde. Og hvad der er endnu mere uretfærdigt er, at det ikke længere er nok at gøre det rigtige og spise sundere, da “god kost” ikke længere er så nærende, som den var engang.

Det konstante underskud af tid til at lave nærende, sund og funktionel mad spiller en stigende rolle i at skabe en verden, som er ude af balance med den måde, vores krop er skruet sammen på. I dag er det gået op for selv de mest standhaftige sofakartofler, at motion er et nødvendigt onde. Samtidig med at verden oplever den ene naturkatastrofe efter den anden, er der også en øget fælles forståelse af, at vi alle er nødt til at bidrage til nedbringelse af vores fodaftryk på miljøet og skære ned på kød, både for planetens og vores kroppes skyld. Heldigvis er fleksitariske valgmuligheder standard på de fleste restauranter nu til dags, og onsdage med vegetarmad er ved at blive en rutine i de fleste hjem rundt om i verden.

Men der er stadig en grænse for, hvor meget næringsrig kost og hyppig motion kan gøre for at genskabe balance i vores kroppe, når det handler om den enkeltes sundhed og velbefindende. Selvom mange af os ofte spiser fisk og skaldyr, følger en kostplan med store mængder grønt og endda tager et kosttilskud med omega-3 i form af fiskeolie, er det ikke altid nok til at få tingene i balance.

Ikke al kost er fremstillet på samme måde

Vi er nødt til at se på helheden, og der er ikke én bidragende faktor, som afholder os fra at komme et stort skridt videre. Bagsiden af moderne teknologi inden for forarbejdning af mad, for eksempel. Selvfølgelig er folk taknemmelige for at dårlig smag og lugt samt forurenende stoffer er blevet fjernet, men en masse af kostens naturlige antioxidanter og vitaminer er også forsvundet under raffineringsprocessen. Næste gang du går ned for at få fyldt dit lager af olivenolie op, bør du huske på, at ikke alle olivenolier er fremstillet på samme måde. Bogstaveligt talt. Kig nærmere på etiketten, og sørg for at vælge en ekstra jomfruolivenolie, som er koldpresset. Modsat moderne raffineringsprocesser bevarer denne gamle og traditionelle metode de naturlige antioxidanter, vitaminer og anti-inflammatoriske mikronæringsstoffer som findes i oliven, og som vi har så stærkt brug for at give vores kroppe i dag.

Husk også på at kost, der traditionelt har høje niveauer af sundhedsfremmende omega-3 ikke længere altid er det sikre valg, i det vor tids køer, kyllinger og fisk bliver opfodret med koncentrater, som har et lavt indhold af denne essentielle fedtsyre. For ikke at tale om dyr, der græsser tæt på forurenet vand og jord, som vi optager rester af ved at spise dem.

Test din krop
Men hvordan knækker vi så den nød? Er løsningen at føje kosttilskud til vores kost? Udover, at du altid bør tale med en læge, før du begynder at indtage kosttilskud, er der en jungle af kosttilskud af forskellig kvalitet, og det er let at tage en beslutning baseret på uvidenhed, og vælge et tilskud, som du egentlig ikke har brug for. Dette er bogstaveligt talt penge ned i afløbet, et faktum, som bliver meget tydeligt for de af os, som beslutter os for at teste vores kroppe. Ved dette skal forstås at få udskrevet vores unikke fedtsyreprofil, hvor niveauet af essentielle fedtsyrer i vores blod udspecificeres. Et kompromisløst statuscheck, som tit får selv den mest sundhedsbevidste person til at stirre på resultaterne med mistro, fordi forholdet mellem omega-6 og omega-3 afslører den sande fortælling om, hvad man spiser og hvordan man lever. Dette er det rette tidspunkt til at huske på, at det ikke er nogen fryd at være ignorant. Når du har fået et skriftligt overblik over dine fedtsyreniveauer og ved hvilke områder du bør målrette, bliver det meget lettere at få din krop tilbage i balance.

Er du ivrig efter at finde ud af, hvor sund du virkelig er og, endnu vigtigere, hvad du skal gøre, hvis resultaterne bringer dig ud af kurs? Læs mere om Zinzino BalanceTest og blodtesten, som giver dig en individuel fedtsyreprofil og en vigtig besked om at tage et skridt mod dit nye liv.

Kilde: Zinzino Blog

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *