Du får kun en krop – pas godt på den!

Få minutter hver dag er alt hvad der skal til. Det er lettere end du tror.
12 effektive øvelser der er så lette at lave, at de ment kan passes ind i hverdagen. Når du motionerer bygges musklerne op. Muskler forbrænder mere end fedt, også når du er i ro.Klarer du at motionere regelmæssigt opnår du det bedste resultatet.


let øvelse 1 001

Øvelse 1. Stræk haserne mens du sidder på en stol. Sæt dig helt frem på stolen og stræk ryggen. Stræk det ene ben frem og bøj vristen. Læn kroppen frem over det strakte ben og hold strækket ca. 20. sek. før du skifter ben. Husk at holde ryggen helt ret,også mens du bøjer fremover.

let øvelse 2 001

Øvelse 2. Stræk for hoften. Sæt den ene fod op på en bordkant og bøj knæet. Hold det andet ben strakt og pres hoften fremefter. Hold strækket mindst 20.sek,før du skifter til det andet ben.

let øvelse 3 001

Øvelse 3. Sidestræk for kroppen. Brug en dørkarm eller et højt skab. Stå med siden til og løft armene op over hovedet. Stræk over i en sidebøjning og støt hænderne omkring en dørkarm eller en skabsside. Bøj let i knæene og undgå at svaje.

let 4 001

Øvelse 4. Stræk for skuldre og øverste del af ryggen. Grib fat om et viskestykke eller håndklæde bag ryggen. Stræk albuerne så skuldrene trækkes bagud. Løft armene. Bøj frem i kroppen og bøj lidt ned i knæene. Øvelsen kan også laves, mens du sidder på en stol.

få minutter øvelse 1 001

Øvelse 5. Stræk og afspænding for ryg og skuldre. Anbring begge hænder en skulderbredde fra hinanden på en bordkant,stoleryg eller lignende. Bøj knæene og stræk ryggen helt ned til vandret.

få minutter øvelse 2 001

Øvelse 6. Styrketræning for lår og hofter. Stærke ben og hofter aflaster ryggen. Stå med afstand mellem fødderne. Løft hælene en smule og bøj ned i knæene. Stram endeballerne og hold ryggen lodret. Støt evt. hænderne på et møbel.

Det er lettere øvelse 3 001

Øvelse 7. Smidighed i skulderled. Tag med den ene hånd et viskestykke og lad det hænge bag ryggen. Ræk den anden hånd op bag ryggen og lad hænderne kravle så tæt på hinanden som muligt.

få minutter øvelse 4 001

Øvelse 8. Stræk for brystmusklerne. For korte brystmuskler giver en uheldig holdning og dermed større risiko for rygproblemer. Grib fat i dørkarmen med bagudstrakte arme og læn kroppen frem.

Tænk på ryggen, når du alligevel har en pause.

ryg øvelse 1 001

Øvelse 9. Stræk og smidighed for ryggen. Start med at svaje nedefra lænden og fortsæt langsomt op mellem skulderbladene og løft nakken tilbage. Rundingen begynder også fra lænden og ruller op langs ryggen. Bøj hovedet ind mellem armene.

ryg øvelse 2 001

Øvelse 10. Styrketræning for benene. Leg og træning kombineres her ved at det lille barn sidder på fødderne mens du vipper underbenene op og ned.

ryg øvelse 3 001

Øvelse 11. Stræk for haser og inderlår. Stå ved et bord og løft det ene ben ud til siden. Lad hælen støtte på bordkanten. Hold strækket ca. 30. sek, mens du bøjer og strækker den løftede fod.

ryg øvelse 4 001

Øvelse 12. Stræk og afspænding for nakke og skuldre. Flet fingrene foran kroppen. Vend håndfladerne udad. Stræk albuerne, rund den øverste del af ryggen og bøj hovedet ned mellem overarmene.

God fornøjelse.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *