Du bliver hvad du spiserDe fleste vil gerne Spise sundt, Være i god form eller Tabe sig.

De mest almindelige sundhedsanbefalinger er at dyrke motion fordi motion bidrager til at opbygge muskler og reducere fedt.Vi har også hørt hvor vigtigt det er at inkludere omega-3 i den daglige kost, og vi forsøger at spise gode fedtsyrer som fisk i større udstrækning. Alligevel får vi generelt for lidt omega-3 i forhold til omega-6. Derved skabes der en ubalance i kroppen.

Problemet bunder i, at fedtsyrerne omega-6 og omega-3 konkurrerer om de samme enzymer for at kunne blive konverteret til den mest brugbare form. Det handler ikke bare om hvor meget du indtager, men også hvordan fordelingen af fedtsyrer ser ud. Jo mere omega-3 du indtager destro mindre omega-6 er tilgængeligt for kroppens væv.

En drastisk forandring.

I løbet af menneskets udvikling har den daglige kost ændret sig. Vore forfædre indtog cirka lige store mængder omega-6 som omega-3, altså et ideelt forhold på 1:1. En gennemsnitlig person i dag indtager derimod store mængder omega-6 igennem vegetabilsk olie og moderne bearbejdede fødevarer, samt næsten ingen fødevarer med en høj andel af omega-3 fedtsyrerne (DHA og EPA) såsom fed fisk og traditionel mad fra planteriget. Resultatet bliver derfor, at balancen forskubbes.

I dag er det europæsiske gennemsnit 15:1 og 25:1 eller højere i USA. Når vores kroppe forsøger at nedbryde 25 gange mere omega-6 end omega-3 samtidig bliver resultatet at mere omega-6 bliver konverteret.

Ledende sundhedsmyndigheder (inklusiv de nordiske sundhedsmyndigheder) anbefaler en balanceværdi på 5:1 eller lavere for at være i balance.

De fleste mennesker kender ikke deres balance.

Den gode nyhed er at det nu er muligt selv at teste om du er i balance. Testen tager mindre end et minut at udføre og du får adgang til dit anonyme resultat på nettet inden for 20 dage. Testresultaterne viser, om din kost er pro-, semi- eller ubalanceret. Ud fra denne, kan du ændre din kost om nødvendigt.

Over 100.000 personer har fundet deres Omega-6 og Omega-3 balance og over 40.000 personer har opnået en balance mellem Omega-6 og Omega-3 på 3:1 på 120 dage ved hjælp af Balance Health konceptet.

Har du lyst til at teste din egen balance mellem omega-6 og omega-3?

Bestil din test ved at klikke HER

Testresultaterne viser, om din kost er pro-, semi- eller ubalanceret. Ud fra denne, kan du ændre din kost om nødvendigt.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *