Hvor mærkelige besættelse; vi kan aldrig blive tynde nok!

Spejløvelsen

Vi lever i en tid, hvor 9 ud af 10 kvinder synes at de vejer for meget. Undersøgelser viser, at 25 % af os til enhver tid taber sig og at 50 % netop er færdige med en slankekur eller er ved at påbegynde en.

Kvinders kropsbillede.

Der er lavet undersøgelser med både mænd og kvinder for at finde ud af, hvilket forhold de har til deres krop og kropsbillede. Forskellen er stor for de to køn.

Hvis de kropsbilleder medierne ønsker at fokusere på er ideelle, må næsten alle kvinder føle sig overvægtige. Der er stor forskel mellem vore egne kroppe og den ideelle krop. Kvinder har en tendens til ikke, at kunne lide visse dele af deres krop. Det mest normale er lårene, hofterne og bagdelen. Selv kvinder som absolut ikke er overvægtige, ønsker ofte, at de kunne skære lidt af lårene, hofterne eller balderne. Men hvad er der galt med at have lår, hofter og balder?

Nye undersøgelser viser, at det slet ikke kun er anorektiske kvinder, der har en oplevelse af, at kroppen er større end den egentlig er.

Der er lavet en undersøgelse med sygeplejersker, som er vant til at arbejde med kroppe og som ikke var overvægtige eller havde været på slankekur. På væggen blev vist forskellige kasser i uens størrelser som skulle placeres i forhold til silhuetterne af kasserne på væggen. Undersøgelsen viste, at alle klarede at vælge den rigtige æske med meget stor nøjagtighed.

Herefter blev de præsenteret for forskellige kropssilhuetter i varierende størrelse og facon. De skulle nu vælge, hvad de mente svarede til deres egen kropsstørrelse i rigtig silhuet. Nu gik det ikke så godt længere. Alle forsøgskvinderne, uanset vægt, vurderede deres egen krop som værende væsentlig større end den i virkeligheden var.

Ikke nok med at samfundet fortæller os, at vi som kvinder bør være tyndere end vi er, vi ser også os selv som værende større og tykkere end vi i virkeligheden er.En anden interessant undersøgelse om kropsbilleder, holdninger til vægt og opfattelse af figur viser, at kvinder tror mænd foretrækker kvinder tyndere end mænd i virkeligheden gør. Måske fremstiller medierne et kropsbillede, som repræsenterer kvinders ide om hvad mænd foretrækker og ikke hvad mænd i virkeligheden foretrækker?

Mænds kropsbillede.

Det er dog ikke kun kvinder, der bliver påvirket af medierne. Det gør mænd også – endda mere og mere. Mens kvinder er optaget af lår, mave, bagdel og talje er mænd optaget af helt andre ting når det drejer sig om kropsoplevelse. Der er lavet undersøgelser af mænd, der er både overvægtige, gennemsnitlige og tynde. De blev præsenteret for silhuetter af mandekroppe som ligeledes var overvægtige, gennemsnitlige og tynde. De blev spurgt om, hvilken kropstype de foretrak. Alle valgte den gennemsnitlige uanset deres egen vægt. De følte, at både den tynde og den overvægtige kropssilhuet repræsenterede egenskaber som generthed og tilbagetrukkethed, mens den gennemsnitlige kropssilhuet repræsenterede aktivitet, energi og kontrol.

Mændene foretrak altså en bestemt størrelse. Men når de blev bedt om at vurdere deres egen kropsstørrelse i forhold til den ideelle, svarede samtlige uanset deres virkelige størrelse, at de var tilfredse med deres nuværende vægt. Nogle enkelte ville gerne veje lidt mindre, men ingen af dem anså det for at være et problem. De der ønskede at veje lidt mindre, ville opnå dette ved at træne det bort – ikke ved at spise mindre.

Hvordan er dit kropsbillede?

• Hvor stor en del af dig selv holder du virkelig af?
• Kan du lide din egen krop?
• Er du stolt af din krop?

Husk vi får to sæt tænder her i livet, men vi får kun en krop. Jo før du begynder at kunne lide den og sætter pris på den. Jo bedre vil du få det med dig elv. Begynd i dag med at holde mere af dig selv og du vil få et bedre liv!

Som Oscar Wilde engang har udtrykt det:
”At begynde at elske sig selv er starten på en livslang romance”.

DOWNLOAD TESTEN – HVAD ER DIT KROPSBILLEDE

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *